Leta i den här bloggen
torsdag 25 februari 2010
Sportlovsmat
Skinkpiroger
ca 16 st
50 g jäst
5 dl mjölk
½dl olja
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl
Fyllning
250 g skinka
400 g riven ost
2 msk dijonsenap
2 msk vanlig senap (eller varför inte jonnys?)
Gör så här
Värm mjölken till 37 grader.
Smula ned jästen i mjölken och blanda ned övriga ingredienser.
Kör runt i assistenten tills det inte är några klumpar.
Jäs i 30 minuter,
Dela degen i 16 bitar och platta ut (dom ska vara runda)
Fördela ost och skinkfyllningen på en a halvan och vik över och tryck ihop.
Tryck till kanterna med en gaffel.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Det här är en favorit i denna familj, alla ger mvg och det trots grahamsmjölet.....
Etiketter:
Buffe,
Huvudrätt,
Macka och mellanmål,
piroger,
Pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Hmm...kanske värt att fixa o trixa till påsken när vi oftast far till stugan...
Ser goda ut iaf!
Åhh vad gott med piroger. Måste absolut göra det någon dag.
Håller tummarna att du inte får tillbaka smärtorna i magen!
Ha en bra helg =)
Nejmen, piroger hade jag glömt! Har ett gott recept nånstans i gömmorna. Tack för att du påminde mig!
mmm dessa ser riktigt smarriga ut och perfekt till sportlovet
Skicka en kommentar