Leta i den här bloggen

torsdag 25 februari 2010

Sportlovsmat


Skinkpiroger
ca 16 st

50 g jäst
5 dl mjölk
½dl olja
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl

Fyllning
250 g skinka
400 g riven ost
2 msk dijonsenap
2 msk vanlig senap (eller varför inte jonnys?)

Gör så här
Värm mjölken till 37 grader.
Smula ned jästen i mjölken och blanda ned övriga ingredienser.
Kör runt i assistenten tills det inte är några klumpar.
Jäs i 30 minuter,
Dela degen i 16 bitar och platta ut (dom ska vara runda)

Fördela ost och skinkfyllningen på en a halvan och vik över och tryck ihop.



Tryck till kanterna med en gaffel.



Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.

Det här är en favorit i denna familj, alla ger mvg och det trots grahamsmjölet.....

4 kommentarer:

Tina sa...

Hmm...kanske värt att fixa o trixa till påsken när vi oftast far till stugan...
Ser goda ut iaf!

Mia-En bondhustrus godispåse sa...

Åhh vad gott med piroger. Måste absolut göra det någon dag.

Håller tummarna att du inte får tillbaka smärtorna i magen!

Ha en bra helg =)

SKOGSHUSET sa...

Nejmen, piroger hade jag glömt! Har ett gott recept nånstans i gömmorna. Tack för att du påminde mig!

I Nadjas kök sa...

mmm dessa ser riktigt smarriga ut och perfekt till sportlovet