Så här såg det ut när gubben satte sig vid frukostbordet på söndag förmiddag.
Grattis på farsdagen!
Så började dagen.
Sen så fortsätter den med att vi har bjudit broder med familj, svärfars, min mor och far på Farsdags middag och för att fira att jag fyller år den 16 ( alltså idag tisdag) så vi gjorde två flugor i en smäll.
Detta bjöd jag på i alla fall
Älgskavsgryta med kantareller
ca 10 portioner
1 kg fryst älgstek
2 st gula lökar
8 dl grädde
5 dl vatten
3 dl kantareller (mina är förvällda)
2 msk teriyakisås
2 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond från knorr
salt, pepparmix, paprikakrydda, lite persillade
Gör så här
Karva lös tunna, tunna köttflisor från steken. Stek dom allt eftersom i en köttgryta med en klick smör. Skär löken i tunna skivor och stek med köttet.
Krydda och häll på vattnet och låt det koka i ca 1 timme. Häll sedan på grädden och alla andra ingredienserna och låt det koka ihop i ca 15 minuter. Red av med maizena mjöl om du vill ha lite tjockare sås.
Servera med pressad potatis, sallad och rönnbärsgele.
Obs! bäst blir det om man få göra i ordning grytan dagen innan så den hinner mojja ihop sig.
Istället för tårta så blev det en geischa kladdkaka
Jag dubblade detta recept
Geischa kladdkaka
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl special
100 g chokladkaka geischa (ta mera om du vill blir bara mumsigare)
100 g chokladkaka geischa (ta mera om du vill blir bara mumsigare)
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ned övriga ingredienser och rör tills det är klumpfritt.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Dela geischa bitarna i 2 delar och tryck ned i kladdkakan..
Ställ in i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Obs den ska vara lös när du tar ut den ur ugnen, då blir den som bäst.
Även denna blir godast om du gör i ordning den dagen innan så den få ta ihop sig lite..
Nä nu ska jag fortsätta fira min födelsedag med att scrappa en stund..
Ha en fortsatt trevlig tisdagkväll och ta hand om varandra.
Puss och kram
7 kommentarer:
Grattis på födelsedagen!! hoppas den blev underbar!
Kladdkakan låter o ser underbart god ut och älgskav tycker jag är festligt gott ! =P
Ha det fortsatt gott!
Verkar gott med geishakakan! Men... hur mycket choklad tar man?
Smaskens!
Jag har bytt blogg.
Ska ha mor och far på dinner på lördag.
Förslag?
Vad i hel.....
Förslag på fisk gärna!
Allt ser ju fantastiskt gott ut!!!! Kan tänka mig att han kände sig uppvaktad.
Oh, denna kakan ska vi prova. Är den lika god som din nutellacheescake så jublar vi!
Skicka en kommentar