Dagens middag blev detta..
Kycklinggryta med vitlöksost och bacon
ca 6 port
1 kg kycklingfile
1 ask creme bonjour vitlöksost (ca 100 gr)
3 dl grädde
2 dl creme fracihe (lätt eller vanlig? gör som du vill)
smör
1 pkt bacon
½ grön paprika
1 tsk sambal olek
några skvättar tabasco
2 msk soya
vatten och såsmjöl
salt, pepparmix
Gör så här
Skiva upp kycklingfileén och stek den i stekpannan med en klick smör tills den fått färg.
Lägg över fileén i en stekgryta och blanda i övriga ingredienser, men spar paprikan och purjolöken.
Låt det puttra i ca 20 minuter, lägg i grönskarerna när ca 5 minuter återstår av koktiden.
Servera med skivade ugnstekta persillade kryddade potatisar och lite sallad.
Det blev fantastiskt gott, familjens smakpanel håller med, oh yes...
Nu åker vi....
4 kommentarer:
Ser riktigt god ut! Ett recept att lägga till samlingarna!
Jag har börjat blogga igen, fast i en ny version..du finner bloggen här:
www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com
Glad påsk!
kram
Birgitta Birran Regander i Hörby, Skåne
En perfekt Remsan-rätt ;-) Låter jättegott!
Ser jättegott ut, definitivt något att testa för mig som älskar kyckling!
Jättekul att du vill vara med och tävla hos mig.
Glad Påsk!
Hallå där Therese!
Ja du har inte legat på latsidan i påsk utan lagat mumsig mat ser jag. Inte stötte vi på varann på skärtorsdan heller:)!
Hoppas du haft det fint i påsk och ätit mycket påskgodis för det har jag!
Kram Karin
Skicka en kommentar