Leta i den här bloggen

måndag 19 april 2010

Långfranska

Här har vi bakat bröd i helgen..
Här kommer första receptet av 3 olika.



Långfranska

4 st

150 gr jäst (3 pkt)
10 dl vatten
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
2 kg vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl vetekli
½ dl krossad linfrö


Gör så här
Ljumma vatten + olja till 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt vätska, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar och forma till den form du vill ha.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa i ca 15 minuter.
Pensla bröden med vatten/äggula/vatten och strö över lite sesam/vallmofrö.

Gjorde småfranskor av en degklump



Grädda i 200 grader i ca 30 minuter..

Riktigt god franska med ett lite hårdare skal, ni vet lite segt, precis så vill jag att det ska vara, tummen upp härifrån..
Hittade detta recept på någon annan matblogg nånstans, tyvärr så kom jag inte ihåg vart..

4 kommentarer:

Tinaz sa...

Va gott de såg ut =P....jag har köpt mjöl o allt men kommer mig inte till skott...men kanske i morrn.

Anna sa...

Men va gott det ser ut! Jag är så sugen på foccacia med tomat just nu, så det blir det inom de närmsta dagarna!

Malin sa...

Härligt med nybakat bröd, jag MÅSTE göra det nån dag snart, inte bara säga att jag ska det. Vart tar tiden vägen? Varför hinner man inte allt man vill?

Anonym sa...

Det var det här brödet jag surrade med dig om:-) Jättegott var det, och alla i familjen håller med!/Jennie