Leta i den här bloggen

torsdag 22 april 2010

Varför tjorva till det?

Så enkelt och så himla gott..




Älggryta med kantareller
6 port

600 g grytbitar
1 askPhiladelfiaost med vitlök och örter
1 brk creme fraiche
kantareller
2 morötter
1 msk dijon senap
½ l vatten
2 msk maizena mjöl
salt, peppar

Gör så här
Bryn köttet i stekgrytan med en klick smör. Häll på vatten och lägg i en köttbuljongtärning.
Låt koka i ca 2 timmar.
Sen vispar du ned övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter, lägg i morötterna sist.
Servera med ris och en liten sallad

7 kommentarer:

Anonym sa...

På våren äter vi väldigt lite grytor, det är liksom "vintermat" tycker jag.. nu vill jag bara äta skaldjur och grilla! Men en riktigt god älggryta, inget slår faktiskt det! Mina barn vill gärna ha grytor, eller rättare sagt, de ÄLSKAR gryta!

Nu på lördags ska vi ju grilla med mkt gotta, sen blir det musslor imorgon fredag..(rent ut dietsynpunkt så känns det kanon) så jag längtar till helgen!

veronnes

Fru Matglad sa...

Denna hade jag på ett kalas i vintras! Väldigt uppskattat blev det. Perfekt att göra när man är många också!
Ha en toppendag!
Kram

KarinW sa...

Hallå där tjejen!
Håller med, varför krångla till det, detb där ser hur lätt och gott ut som helst! Har du haft bakfeber hos dig? Fattar inte varför jag bara äter Leksands rågrut?
Hoppas du får en superhelg!
Kram Karin

Anna sa...

Det låter fantastiskt gott. Håller med dig, varför krångla! Sen måste jag bara säga att du verkar baka en himla massa gott bröd o de blir så himla fina!!! Trevlig helg! Kram Anna

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen!!


veronnes- en cyklande kossa

Tina sa...

Jag gud vad rik man känner sig... när man bara går till frysen och få ta upp en stek och sno ihop en gryta på det man har hemma!...det kan ju inte va bättre...

Anonym sa...

Det vad då rackarns vad du var idog med att uppdatera. Schamponerande.

veronnes-her behind seez the starzzzz