Leta i den här bloggen

torsdag 3 juni 2010

Marinad

Middagarna här hemma liknar just nu ingenting, skräpmat på hög nivå blir det.
Fil och flingor, youghurt, varma mackor i smörgåsgrillen, makrillmackor med smörgåspickles eller hamburgare är vad vi har ätit på sistone.
Inte mycket att blogga om eller hur?

Gjorde dock en kraft ansträngning igår och gjorde ungstekt kycklingklubbor.
Mojjade ihop en marinad som jag penslade kycklingen med och här kommer den



Kycklingmarinad

50 gr smält smör
½ dl chilisås
2 msk soya
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
2 krm vitlökspulver
1 tsk pepparmix

Blanda ihop och pensla kycklingen.

Tips, häll över 3 dl grädde ca 5 minuter innan kycklingen ska vara klar.
Sila sedan såsen i en kastrull och red av med lite mjöl och koka upp.
Då har du en himla god sås till också...Själv så hade jag ingen grädde så vi fick vara utan..snopet va..

3 kommentarer:

Kryddburken sa...

Ett av dom bästa tipset man kan få på både marinad & sås! Precis så! Nu har jag inte varit här på ett tag så jag ska ta mig en resa tillbaka i tiden en stund! Kram på dig!

Daniella - BakeCake sa...

En riktigt god marinad är ju bland det bästa som finns till grillat kött/kyckling! Det är verkligen sommar! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

Tolis inredning sa...

Hej har du provat att marinera med flaskan Tariyaki,det blir mumma(= man kan även använda den kalla som varm tillsammans med tex cf.Den går bra ihop med kyckling,kött,fisk..ja du hör att jag är såld på den varan va(o=