Leta i den här bloggen

måndag 7 juni 2010

Paj 3 av 4

Skinkpaj med salamiost



Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
1 msk vatten

Fyllning:
200 g rökt eller kokt hackad skinka
150 g salamiost på tub

Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och platta ut/kavla ut. Lyft plastfolien med pajlocket och lägg i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter eller i frysen i ca 5 minuter.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Lägg skinkan i pajskalet och klicka ut salamiost. Strö över riven ost.

Samma äggstanning som dom övriga pajerna som du bland annat hittar här

2 kommentarer:

veronnes sa...

Varför sån zoom?
Ta bilderna lite längre ifrån, ALLA matbloggare tar enormt nära..VARFÖR??

Karin W sa...

Det är väl för härligt med pajer, Fyllningar som kan varieras i det oändliga: Salt, sött, grönsaker, kött, fisk, skaldjur, frukt osv. osv...