Skinkpaj med salamiost
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
1 msk vatten
Fyllning:
200 g rökt eller kokt hackad skinka
150 g salamiost på tub
Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och platta ut/kavla ut. Lyft plastfolien med pajlocket och lägg i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter eller i frysen i ca 5 minuter.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Lägg skinkan i pajskalet och klicka ut salamiost. Strö över riven ost.
Samma äggstanning som dom övriga pajerna som du bland annat hittar här
2 kommentarer:
Varför sån zoom?
Ta bilderna lite längre ifrån, ALLA matbloggare tar enormt nära..VARFÖR??
Det är väl för härligt med pajer, Fyllningar som kan varieras i det oändliga: Salt, sött, grönsaker, kött, fisk, skaldjur, frukt osv. osv...
Skicka en kommentar