Leta i den här bloggen

lördag 27 augusti 2011

Pizza

Här kommer ett recept på pizza som vi gjort tidigare i sommar. När jag va och handlade så hade dom ett färdigt pizzakit för halva priset, ni vet ett sådant där med tomatsås och pizzabotten. Vi va bara tre stycken som skulle äta denna dag så då räcker det gott och väl. Det blev en pizza gjort på rester och det blev en riktigt hit måste jag säga.



Pizza med grillad fläskfilé

 1 pizzakit med sås och pizzabotten
Grillad fläskfilé
Resterna av beasås
 Resterna av en kantarellsås 
(grädde, kantareller, lök och lite soya, salt och peppar)
Skivad gul lök
Körsbärstomater
Feta ost
 Riven ost

Gör så här
Rulla ut pizzadegen och låt den ligga på plåten i ca 10 minuter. Bre ut tomatsåsen. Skiva filen i lite tunnare skivor och lägg på pizzan. Strö över hackad lök, körsbärstomatern och feta ost. Klicka ut såserna. Strö över osten och ställ in i ugnen på 225 grader. Klart när osten och botten fått lite färg. Servera med sallad.


Familjens smakpanel
Som denna gång bestod av gubben, sonen och denna växelhäxa. Vi låter meddela att det blev svinigt gott. Sonen tyckte det blev gott med feta ost på men tyckte jag kunde ha sparat lite på sidan om också. Kantarellsåsen på pizza tycker jag och gubben blev pricken över i:et.

Så mina vänner, spara alltid era rester och släng ihop nått nytt av dom. Låt såserna få koka ned i en gryta eller köttfärsås eller varför inte ha på pizza eller varma mackor. För det mesta så blir man glatt överraskad över hur gott det blir, en liten extra piff till maten

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Så gott med hemlagad pizza, kan aldrig ens jämföras med köpe!

Ha en fortsatt bra helg.