Muffins med västerbottensost och kantareller
2½ dl kantareller
smör till stekning
salt
5 dl vetemjöl special/manitouba vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 ägg
2½ dl mjölk
1 dl rapsolja
2 dl västerbottensost
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs kantarellerna i en stekpanna men en klick smör till vätskan ha försvunnit. Ska bli ca 1 dl kvar av kantarellerna. Blanda ihop mjölet, bakpulver, havregryn, salt och peppar. Blanda i ägg och mjölk under omrörning rör tills det är en slät smet. Blanda olja, gräslök, vb-ost och kantarellerna. Häll upp smeten i 12 muffinsformar. Mina köpte jag på ica och då va det mellan storlek. Ställ in i ugnen i ca 12 minuter. Servera dom kall eller ljummen.
Känns som jag upprepar mig hela tiden men detta va också ett himla gott recept som är klart värt att pröva.
Detta hittade jag på http://www.icakuriren.se/
3 kommentarer:
Mmm det lät supergott. Så här års vill man ha kantareller i allt :)
Åh, de såg ju ut som underbara drömmar. Du är så duktig på att baka växel...
Så mycket gott det blev på den kräftskivan! Där skulle man ju haft en inbjudan:)
Skicka en kommentar