Äppelmos är väl nått som många av er har på julskinkan nu till jul eller?
Själv är jag en senapsmänniska, ingen jul om man inte få senap på skinka och då ska det vara slotts senap och ingen annan.
Här kommer ett recept på äppelmos som jag gjorde i höstas!
Äppelmos
2 kg äpplen
600 g socker
2 dl vatten
1 tsk citronsyra
2 krm natriumbensonat
Gör så här
Skala och kärna ut äpplena och skär i klyftor. Häll upp vatten, socker, citronsyra och äppelklyftorna i en kastrull. Låt koka i ca 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Mixa till en slät mos, inga bitar vill vi ha. Häll upp på rengjorda burkar. Kommer inte ihåg exakt hur många burkar det blev tyvärr!
Svägerskan låter dock hälsa att den blev god!
8 kommentarer:
Ingen äppelmos på skinkan till mig, men gärna till en fläskstek. Däremot senap, det ska det vara till skinkan. Och senapen ska heta Graveleijs! :-)
Jag äter julskinka med både senap och äppelmos. Undrar om jag är ensam om det...
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Jag gillar söt stark senap till den kokra skinga!...göttis! =)
Skinka ska de ju ståå!!
Verkligen en fantastiskt härlig blogg du har. Jag följer den sedan väldigt länge men det är första gången jag kommenterar. Erika, du är inte ensam om att vilja ha både senap och äppelmos på skinkan =) Det är ju jättegott!
Sen har jag gärna en hemgjord senap på men blir det köpesenap så är valet enkelt: Slotts =).
Ja vi är olika i våra tilbehör till skinkan, lite kul det där att man har olika traditioner.
Hej på dig Zenita och tack för din fina kommentar. Välkommen
Senap, helst söt och stark!
Enbart äppelmos på julskinka,köttbullar och prinskorv.
Äppelmoset gör jag själv med enbart Royal Gala äpplen och lite vatten. Äpplena är lagom söta,så inget socker behövs tillsättas.
Skicka en kommentar