Leta i den här bloggen

torsdag 17 november 2011

Pastasoppa med kyckling

Ni som hängt med mig här på bloggen ett tag vet ju att soppa det är nått som äts ytterst sällan hos oss, köttsoppa och ärtsoppa brukar det bli i så fall. Alla tjatar om hur fort det går att göra soppa, det är ju sååå enkelt och snabbt rört ihop. Hade lite tidsbrist en dag (eller alla dagar kanske) och va faktist himla sugen på just soppa. När jag kom hem så tog jag det som fanns i mitt lilla kylskåp och detta blev resultatet.
Pastasoppa med kyckling

1 kycklingbuljongtärning från kung markatta
1 Knorrs grönsaksbuljontärning
Ca 2 liter vatten
Rotselleri
Kålrot
2 st morötter
5 cm Purjolök
3 färdig grillade kyckling lår (eller stek 3 filéer)
3 dl kokt pasta
Cayennepeppar
Salt
Oregano
Paprikapulver
Svartpeppar
1 liten brk majs

Gör så här
Koka upp vattnet och buljontärningarna. Hacka grönsakerna låt koka med i grytan salta och krydda efter behag. Låt koka i ca 10 minuter på medelvärme. Dela kycklingen i mindre bitar. Tillsätt kycklingen och pastan när det ha gått ca 8 minuter det behöver bara värmas upp.

Familjens smakpanel säger:
Dom jublade väl inte direkt när dom såg att det blev soppa (läs tonåringarna) men när dom smakat så gick det genast lite bättre. I deras skålar så va det lite mycket pasta, kyckling och majs. För oss andra blev det lite mer av en vegitarisk variant (kan bero på att det inte va så mycket kyckling kvar). Nä skämt och sido så blev det bara bra.

Inga kommentarer: