Leta i den här bloggen

torsdag 7 juni 2012

Cafe de paris kryddad gratäng

Förra veckan så va vi och uppvaktade en kollega som fått sitt andra barn. Vi hade med oss mat och efterrätt. Här kommer receptet på maten!


Fläskfile och pastagratäng
ca 4 portioner
250 g fläskfile
1 squach ca 300 g
1 ask körsbärstomater ca 250 g
salt peppar
3 dl riven gratängost
3 msk creme fraiche
3 ägg
1 msk café de paris krydda
(obs jag hade ingen sådan krydda så jag tog en sås påse istället)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
4 portioner pasta
Gör så här
Koka pastan nästan färdig!
Skär köttet i små bitar. Skär squashen i bitar. Dela tomaterna på hälften. Bryn köttet hastigt och ta upp det på en tallrik. Salta och peppra. Fräs squash och tomater ca 5 minuter, salta och peppra. Rör ihop ost, creme fraiche, ägg och krydda i en bunke. Tillsätt grädden och mjölken. Blanda i pastan. Vänd ner fläskfile, squash och tomater. (hit kan du förbereda). Häll blandningen i en smord ugnsform. Grädda gratängen i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Servera med en fräsch sallad!


Tummen upp får denna gratäng av oss som åt!























Inga kommentarer: