Leta i den här bloggen

måndag 26 januari 2009

Fiskgratäng skagen



400-600 g Torskfile
400 g mjukost skagen
2 dl lätt creme fraiche
1 gul lök
½ dl dill (frusen)
1 dl riven ost

Potatismos
8-10 medelstora potatisar
smör
Grädde/Mjölk
Citronpeppar

Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Smörj en ugnsfast form och lägg ner fisken och krydda med citronpeppar.
Hacka lök. Blanda mjukosten, creme fraiche, lök och dill. Bred ut röran över fisken.
Strö över osten. Sätt in i ugnen i 200 grader i 20 min,
Gör under tiden i ordning potatismoset.
När gratängen är färdig så ta ut den ur ugnen och spritsa moset runt om kanterna. Sätt in ytterligare en stund i ugnen så att moset får lite färg.
Servera.
Källa: matglädje (en annan blogg)



Ska smaka denna rätt för första gången på onsdag så jag återkommer med en kommentar då.
Vi har varit så urdåliga på att äta fisk förutom lax då, de är ju alltid gott.
Tänkte att detta år är det året då fisken ska komma tillbaka till vårat liv. Fniss..
Så alla tips mottages tacksamt..

Inga kommentarer: