Varje onsdag så bjuder nån av oss som jobbar på fika.
Brukar vara en uppskattad njutning mitt i veckan.
Denna gång blev det en Kesotårta som var dagens höjdpunkt...
Och av oss i växeln tror jag nog den fick 5 stjärnor av 5 möjliga.
Här kommer receptet...
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
7 blad gelatin
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl socker
½ citron
1 tsk vaniljsocker
500 g keso
1 dl jordgubbssylt
Garnering:
Florsocker
½påse (á 50 g) mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, 22 cm i diameter
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och bakpulvret. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Stjälp upp kakan och dela den i 2 bottnar när den kallnat.
Fyllningen:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden. Rör äggulorna med sockret. Tillsätt rivet skal och saft av citron. Blanda i vaniljsockret, keson och grädden.
Smält gelatinbladen i en liten kastrull på svag värme. Låt lösningen kallna något. Rör ner den i krämen.
Lägg papper eller folie i botten på den form som kakan ska gräddas i. Bred hälften av jordgubssylten på ena kakhalvan. Lägg den i formen med syltsidan upp. Fyll med kesogrädden och bred resten av sylten på den andra bottnen, som läggs överst med syltsidan ner. Låt stå minst 4 timmar i kylskåp.
Stjälp upp tårtan. Sikta över florsocker och strö mandelspån runt kanten. Skär tårtan i bitar.
2 kommentarer:
Japp, den var mumsig! Lika god som annorlunda...
ja en överaskning och en positiv sådan
Skicka en kommentar