Leta i den här bloggen

söndag 25 januari 2009

Lite recept


Dessa skorpor är försvinnande goda..
Hittade dom i någon veckotidning

Dagisskorpor

100 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
2 dl socker
1-2 msk kardemumma
ca 17 dl mjöl

Gör så här:
Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
Häll i det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och forma små runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt på plåtar. Rosta skorporna ljusbruna i 200° i ca 10 minuter.
Lägg alla skorporna på en långpanna och låt dem torka i 100° i minst 1 timme eller över natten (stäng då av värmen) med ugnens ventil öppen och ugnsluckan lite på glänt. Förvara skorporna i tät burk.

Inga kommentarer: