Leta i den här bloggen

torsdag 4 juni 2009

Ett säkert kort

Köttfärsås är ju en rätt som görs olika i alla hem. Ibland kan jag tycka att man fastnar lixsom i kryddningen, man tar dom kryddor som man alltid kryddar med..
Blir enklast så osså vet man att det är ett säkert kort...

Hur gör ni eran köttfärsås? Vad kryddar ni med?

Jag försökte variera mig lite denna gång och slängde i lite aijvar och sen så har jag även köpt en krydda på nätet som heter just köttfärskrydda...



600 g köttfärs
2 dl creme fraiche
2 msk aijvar
1 brk champinjoner
1 brk krossade tomater
1 gul lök
salt, peppar
2 msk köttfärskrydda

Gör så här
Stek köttfärsen i stekpannan med lite smör. Bryn svampen och löken och häll sedan ned i köttfärsen.
Blanda i krossade tomater och krydda.
Blanda i creme fraichen och låt puttra i ca 10 minuter..

Vad tyckte familjen då?
Tonårskillen tyckte det blev för starkt, gubben åt och va nöjd, tonårsflickan sa, - jo, nog smakade den bra..
Så det gick hem i allafall...

Ha en fortsatt bra vecka där ute...I morgon är det fredag tjohoo

3 kommentarer:

Hanna sa...

Jag brukar kasta i det vi har hemma och vad jag är sugen på för dagen... Men godaste köttfärssåsen är med morötter och rotselleri, suuuupergod!

Jessica sa...

Ja, man kan ju undra hur många olika varianter på köttfärssås det finns.

Oftast har jag i lök, morot, tomatpure, chilisås, ketchup, buljong, kryddar med pepparkrydda från alpenaering, salt och lökpulver. Men ibland drar man ifrån eller lägger till.

Hoppas ni får en toppenhelg!

Anonym sa...

Nåt som vi gillar i vår familj är oschlökt mkt riven vitlök solo, gul lök, oregano, basilika, krossade tomater,tomatpure, rött vin..buljontärning, mkt svartpeppar, gärna lite cayennepeppar och om jag får bestämma så gärna en skvätt grädde (men jag brukar ju utesluta den eftersom jag är mer än rund;-)..ta da...köttfärssås a la orgasmico..
//Veronnes