Leta i den här bloggen

onsdag 3 juni 2009

Ett litet tips på en god marmelad


Jordgubb och rabarbermarmelad.
0,5 kg rabarber
1 liter jordgubbar
4 dl syltsocker
Gör så här
Skölj och skala rabarbern om den är grov.
Skär i 1-2 cm tjocka bitar. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu.
Blanda rabarber och jordgubbar med sockret och låt dra ca 1 timme.
Hetta upp bären långsamt och koka på svag värme utan lock, 10-15 minuter.
Skaka grytan då och då så att bär och socker blandas och marmeladen blir jämnt upphettad, men rör inte.
Gör gelèprovet (se nedan).
Ta marmeladen från värmen och skumma.
Låt marmeladen vila ca 15 minuter, rör då och då. Häll upp på rena, varma burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Jag tror jag måste hem till mamma och sno lite rabarber! =)

Anonym sa...

Krusbärsmarmeladen var också mums.

/K