Glasstårta med jordgubbar och daim
Sååå god denna efterrätt va...
Marängbotten:
6 äggvitor
3 dl socker
200g mandel
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
Hacka mandeln fint i matberedaren och vänd ner den i äggviteskummet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper.
Grädda på nedersta falsen i 45 minuter och 175°.
Låt nu bottnen kallna.
Glass:
6 äggulor
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
1 påse dajmkulor
200g frysta jordgubbar
Vispa gulorna och sockret pösigt och rör i vaniljsockret.
Vispa grädden ganska tjock och vänd ner i äggsmeten.
Blanda nu dajmen i hälften av glassen och bred den över marängbottnen.
Sätt fatet i frysen.
Mixa jordgubbarna och blanda dom med resten av glassen.
Lägg in den att stelna lite i frysen så den inte rinner.
Bred jordgubbsglassen på dajmglassen då den stelnat.
Täck med folie och frys tårtan i ett dygn.
Ta fram den 30 minuter före servering.
Jag gjorde två bottnar av marängsmeten, tyckte det såg så himla mycket ut när jag skulle hälla det i formen..
Vilket betyder att jag har en botten i frysen som väntar på lite härlig glassmet..hi hi..
Kommer definitivt att göra denna glasstårta fler gånger, super god va den...
Tack karin för ett himla smaskigt recept
4 kommentarer:
Jag tvekar inte en sekund på att den var go :)
Låter som ni har haft en bra Midsommar. Hoppas veckan blir fin också. Nu har ju solen dykt upp! Vi får hoppas att den stannar =)
Ååh, det ser ju jättegott ut! Hoppas att du har haft en trevlig midsommar! God mat ser ni ut att ha ätit i alla fall! =)
Den här ser supergod ut, älskar maräng!
Hälsningar
Paulina
Mums så god den är. Det som blev kvar är nu SLUT! Tack för all god mat och trevligt sällskap!
/K
Skicka en kommentar