Leta i den här bloggen

fredag 26 februari 2010

Äntligen fredag

Tidigare i veckan så hade vi köttfärslimpa till middag, denna variant har hängt med oss i många år den är så himla god.

Köttfärslimpa med ost och skinka
ca 5-6 port

500 gr köttfärs
1 msk smält smör
2 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl kaffegrädde/grädde
1 dl vatten
salt, peppar
1 msk soya
1 krossad/pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och rör om/knåda ihop färsen med händerna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en fyrkant (tänk på att den ska köttfärslimpan ska rymmas gratängformen sen också).



Lägg på skinka och ost (ev skivade tomater) du kan vara ganska generös med osten blir ju bara godare.



Rulla ihop rullen, ta hjälp av pappret. Lägg över i gratängformen, obs skarven nedåt..
Klicka över smör och ställ in formen i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader..
Servera med potatis av nått slag, pressad, klyftor, kokt, uppstekt eller nått och en gräddsås..



Så gott.

La famillia håller med, super gott

3 kommentarer:

Anonym sa...

..jag gjorde den här till de mina. Fast med bacon. Rev dock ner en hel vitlök solo åsså..och tatan i gatan..hä vort gott! Den godaste jag någonsin smakat. Alla tyckte att den var kanon..alla utom lillgubben då da. Han vill ha köttsoppa twenty-four-seven..

veronnes

Anonym sa...

..sen hade jag i humungs med västerbottensost..holy smoke!!
Gårdagens middag gick alltså inte av för hackor!

veronnes

Växelhäxan från norrland sa...

Men hallå köttsoppa? ja dom är rolig dom små barnen, vb-ost va ju också en ide, måste ju ha blivit jättegott