Leta i den här bloggen

tisdag 20 april 2010

Rosenbröd

Och här kommer det tredje och sista brödet som blev bakat i lördag..

Detta recept hittade jag inne hos kalasgott..
Hos mig får det tummen upp, jättegoda va dom



Rosenbröd
ca 20 st

50 g jäst
1 tsk salt
50 g smör
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
2 msk brödsirap
11-13 dl vetemjöl
vatten till pensling
vallmofrö

Gör så här
Smula ner jästen i en strö bunke.
Smält smör i en stor kastrull rör ner mjölk, sirap och vatten.
Häll degvätskan i bunken, över jästen
Blanda i salt och det mesta av mjölet.
Rör degen slät och klumpfri.
Jäs övertäck i bunken i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den en stund.
Dela den i 20 st lika stora delar och forma till runda bullar.
Pensla med vatten och doppa den sedan i vallmofrö.
Låt jäsa på plåt i ytterligare 30-40 minuter. Grädda frallorna i 225 grader i ca 10-12 minuter.
Låt svalna på bakgaller under bakduk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker det är roligare att laga mat än att baka. Men det går inte rikigt ihop det där..för hembakat är alltid godast. Faktiskt.

veronnes

Anonym sa...

Men va e det nu då?
Uppdatera nu för tatan.

Grattis på namnsdagen!

veronnes

charlotta sa...

fasen, vad gott det låter!

för övrigt, you gotta love en blogg som heter växelhäxan, det är en sak som är säkert...

ha en fin dag!

C