Leta i den här bloggen

fredag 22 oktober 2010

Vi shottar liteDen här minns väl alla? hot shot.
När vi hade tjejfesten här för ett tag sedan så blev jag så sugen på en hot shot.
Jag knallade in på bolaget och skulle köpa galliano men döm om min förvåning när det inte finns hemma längre man måste alltså förbeställa.
Tur att dom har kunnig personal som kan rekommendera en ställföreträdare eller rättare sagt så va det likör 43 dom använde på krogarna innan galliano kom.
Lika gott blev det och jag kände minsann ingen skillnad alls.Hot shot

3 cl galliano/likör 43
kaffe
en dutt vispad grädde

Häll galliano/likör 43 i botten, ta en sked och sätt mot glaset innerkant och häll försiktigt kaffet mot skeden så det sakta få sippra ned i glaset.
Vi vill inte att det ska blandas utan det ska bli 2 skikt.
Osså en klick grädde på.
Drick genast.

5 kommentarer:

Björknäshäxan sa...

Mumma!

Anonym sa...

Yummi! Ser ju minst sagt smaskigt ut! Likör 43 med mjölk och/eller apelsinjuice är ju en favorit sen tidigare så jag får nog prova den här varianten också!

//TEssan

Håkan och Anki sa...

Det var tider det då man var ute i svängen och shottade! Minns att det oftast såldes 4 shot för 100lappen. Hot shot var, tillsammans med blå fiskar, favoriten.
Bra tips med att använda likör 43 istället.

Frostrosor sa...

Ingen Galliano! Men på Finlandsbåten har de minsann! Inte för att jag är mycket för sånt och dessutom ammar jag. Däremot blev det en dryck med en gräddklick idag ändå! :-)

Växelhäxan från norrland sa...

Håkan och anki: Vi brukade även göra en shot som heter B52 tror jag det va, kahlua, bailys och cointreau den va också himla god..
Frostrosor: nä ingen galliano det tillhörde visst inte bas sortimentet längre. Gräddklick i drycken förgyller tillvaron, mummigt.