Leta i den här bloggen

måndag 18 oktober 2010

Mjuk pepparkaka

Överraskade gubben för ett tag sedan med att baka mjuk pepparkaka.
Han älskar det men själv är jag inte så direkt förtjust i det. En fördel är ju att man nallar inte ur frysen i alla fall.



Mjukpepparkaka

4 ägg
4 dl socker
150 g mjukt smör
2 dl lingonsylt
5-6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda
3 dl mjölk

Gör så här
Vispa ägg och socker poröst. Rör ned smör och lingonsylt.
Blanda i dom torra ingredienserna. Häll i mjölken under omrörning.
Grädda i en smord långpanna i ca 25 minuter på 175 grader.

Gubben han hurrar över denna kaka

3 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Om du visste vad jag blev sugen på mjuk pepparkaka. Kan nästan föredra mjuk pepparkaka framför vanliga hårda pepparkakor.

Härligt är det iaf att julen närmar sig med stormsteg med allt mys, pyssel och underbara dofter =).

Ha en härlig måndag!

Anonym sa...

Den här kakan sitter alltid som en schmäck!

Det brukar ju oftast vara saftig och mumsig.

Liten pojke fyller ju år i helgen så jag ska baka hur mkt gotta som helst tänkte jag.

//DDD

Mårtenssons kök sa...

Mjuk pepparkaka tycker vi faktiskt är godare än vanliga hårda pepparkakor. Lingonsylten är ett måste att ha i!

Vi bjöd på nutellacheescaken i lördags och den var uppskattad må du tro! Uteslöt mandelspånen och vräkte på ordentligt med nutella eftersom vi alla är väldigt förtjusta i det... Det blev verkligen uppskattad!