Dagens middag blev fiskpinnar med en variant av remouladsås
Fiskpinnar och remouladsås
Fiskpinnar och remouladsås
600 g fiskblock, torsk, kolja eller fiskfileér
2 ägg
ströbröd
vetemjöl
Gör så här
Vispa upp ägget. Skär blocket i så tjocka skivor du vill ha ca 2 cm. Vänd fisken först i mjölet sen ägget och sist ströbrödet, se till så att det täcker fisken.
Sen slänger du i mycket smör i stekpannan och då menar jag mycket smör, mmm va gott. Steker tills det fått färg på bägge sidor och fisken är klar
Remouladsåsen
1 brk lätt creme fraiche
½ dl lätt majonnäs
½ dl bostongurka
curry efter behag
salt
fisk och skaldjurskrydda (min köpte jag på borgebykryddgård på nätet)
1 tsk teriyakisås
1 msk dill
Blanda ihop allt och rör om..
Servera med koke pären och ev nått grönt.
Vad tyckte då vi i familjens smakpanel?
Jo sonen började med att säga, Vad ha du hett i såsen då?????
Sen va han dock tyst och åt, tog mera och åt.
Blev jättegott tyckte vi allihopa (dottern åt dock borta).
Men vilket kladd kan jag tycka med att göra fiskpinnar men det blev ju gott.
Servera med koke pären och ev nått grönt.
Vad tyckte då vi i familjens smakpanel?
Jo sonen började med att säga, Vad ha du hett i såsen då?????
Sen va han dock tyst och åt, tog mera och åt.
Blev jättegott tyckte vi allihopa (dottern åt dock borta).
Men vilket kladd kan jag tycka med att göra fiskpinnar men det blev ju gott.
7 kommentarer:
Hurra för hemlagade fiskpinnar! Tycker absolut att det är värt att göra egna. Fast jag måste erkänna att jag inte ätit fiskpinnar från frysdisken på 10 år. De kanske smakar bättre nuförtiden?
Mmmm va gott det ser ut! Borgeby kryddgård är helt underbart, det ligger ca 1,5 mil från mig och om du har vägarna förbi Skåne så är det helt klart värt ett besök. Mamma vill alltid åka dit när de kommer ner på besök! Trevlig helg!
Vi gjorde fiskpinnar nu i höst, med cornflakes, lite pill, men definitivt värt det! I alla fall när man som jag inte gillar de köpta.
Spännande remouladsås du gjorde!
/Åsa
Enklare och mindre kladdigt om man bara vänder fisken i ströbröd (enkelpanering). Låter supersmaskigt och gillar "göra själv" istället för de stackars skrämda fiskpinnarna som finns i frysdisken som man inte vet vad det är i....
Hemgjorda fiskpinnar är ju jättegott. Kladdet är lindrigt, tycker jag. Jag brukar dubbelpanera fjällfisken när den ska stekas i stekpanna. Det är kladd det:)
Absolut godast med hemgjorda! Visst lite kladdigt, men värt besväret. Blir oftast att vi panerar spätta. Och hemgjord remoulad är ett måste.
Vi har aldrig provat att göra egna fiskpinnar (vet faktiskt inte när det åts fiskpinnar senast, säkert över tio år sen). Skulle varit kul att testa.
Skicka en kommentar