Leta i den här bloggen

onsdag 10 november 2010

Ibland kommer tomten tidigt


Ibland kommer tomten tidigt. Detta fick jag hem i måndags inte så tokigt att vara hemma och va sjuk när man får sånt här.
I kassen från ica så fanns detta med:
Först så har dom två nya sorter i icas sortimen och det va dessa som följde med.

Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller
använd filen till julens desserter.
 
Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära
och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning.

Sen va det även Julmust, pepparkakor, kokt julskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha..
 
Sen så va det även med en ny sås dock inte från ica utan den heter eriks sås


Kolla här
Eriks Såser lanserades 2008, med tanken att alla ska ha möjlighet att njuta av vardagslyx i form av en god och högkvalitativ sås, utan att behöva gå på restaurang eller tillaga den själv. Sedan lanseringen har Eriks Såser skördat stora framgångar och man har under denna korta tid blivit ett av Sveriges tredje största såsföretag. Eriks Såsers sortiment består idag av åtta varianter, bland vilka man finner klassiker som Bearnaise, Pepparsås och Holländarsås, men även nyare smaker som Chili Bearnaise och Aioli Lime. 

Nu utökar Eriks Såser sortimentet och presenterar Bearnaise Provencale, en krämig bearnaise gjord från grunden av äggula, såsbas, dragon och vinäger, kryddad med färsk vitlök och persilja. Såsen har tydliga franska influenser som för tankarna till den pittoreska landsbygden.

– Som vi ser det finns det ingen motsvarighet till Eriks Såser på marknaden. Alla såser tillverkas av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité för att garantera en sås med bästa möjliga smak. Vi väldigt stolta över att svenska folket tagit våra såser till sina hjärtan och jag tror att nya Bearnaise Provencale kommer att bli en ny favorit hos många svenskar, säger Fredrik von Essen, VD på Svenska Smakupplevelser.   

Känd frontfigur
Frontfigur för Eriks Såser är den erkände kocken Erik Lallerstedt, som idag driver bland annat restaurang Gondolen och Eriks Bakficka i Stockholm. Erik har varit verksam i företaget sedan lanseringen 2008 och är själv ansvarig för utvecklingen av recepten.

– För mig är det en ära att få ta fram och utveckla produkter som har lika höga kvalitetskrav som jag själv har när jag arbetar i köket. Därför smakar också såsen man köper i butik lika fräscht som om du skulle äta den på någon av mina restauranger, säger Erik Lallersted.

Bearnaise Provencale finns i butik från vecka 45, 2010. Cirkapris 22,90 kr för 230 ml. 
Kopierat från pressmeddelandet som kom..
Och sen så ha det även kommit 2 nya kexsorter som jag ser fram emot att pröva till helgen..

Carr’s lanserar smakrika Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese

Brittiska hovleverantören Carr’s har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har sedan lanseringen blivit en stor favorit bland svenska konsumenter. Nu utökar Carr’s sitt sortiment och presenterar två nya sorter, Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese, läckra kex i mindre modell. Avnjut Nibbles till en traditionell ostbricka eller varför inte överraska och servera kexen istället för chips på festen eller ta med dem som snacks på höstens alla mysiga utflykter?

I höst utökar Carr’s sitt svenska sortiment med Carr’s Nibbles, små smakrika kex med samma klassiska sprödhet som Carr’s övriga sortiment. Carr’s Nibbles lanseras i två varianter, Black Olives med smak av svarta oliver och Cheese, med riven cheddarost. Med sin rika smak och lilla storlek är Carr’s Nibbles lika goda att servera som snacks som att kombinera med en bit ost eller en röra på ostbrickan.

- Carr’s är relativt nya på den svenska marknaden och ända sedan lanseringen har kexen fått otroligt positiv respons från konsumenterna. I och med dess popularitet har vi märkt av en ökad efterfrågan av nya smaker och är därför väldigt stolta över att presentera de nya kexen. Kex gör varje tillfälle till en fest och Carr’s Nibbles passar utmärkt att servera både vid större festliga tillfällen och vid mysiga hemmakvällar med familjen, säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits.

Klassiska kex
Carr’s har en anrik historia som sträcker sig ända till 1831 då företaget grundades av Jonathan Carr.
I Storbritannien är Carr’s en del av det brittiska arvet, vilket också återspeglas i att man varit kunglig hovleverantör i över 160 år. Kexen tillverkas av finaste vete för att kunna garantera en smak av högsta kvalitet. De är kända för sin tunna och runda form, balanserade smak och dess karaktäristiska krispighet, vilken uppnås genom att kexen gräddas i specialkonstruerade ugnar med extra hög värme.

Förutom Carr’s Nibbles består Carr’s sortiment av; Tablewater Bitesize, Tablewater Kingsize, Cheese Melts och Melts Rosemary and Thyme. 

Carr’s distribueras av Bisca i Sverige. Carr’s Nibbles innehåller 100 g. Cirkapris: 18 kr/förpackning. Finns i butik hösten 2010. 
Kopierat från pressmeddelandet som kom.. 

1 kommentar:

Remsan sa...

Det är så många företag som ger sina anställda en matkorg till jul. Det skulle jag också vilja ha, istället för de andra tråkiga grejerna vi brukar få från Landstinget. Mat har jag aldrig tackat nej till...