Leta i den här bloggen

onsdag 24 november 2010

Varmisar


Den fisförnäma katten snusar försiktigt på mackan, ingen riska att hon tar en tugga i alla fall för det enda hon äter är torrfoder.

Smörgåsgrillen är nått som går varm här i huset med jämna mellan rum. Tonåringarna tycker nog att det är det viktigaste köksatteraljen som finns.. Dom brukar för det mesta bara ha ost och skinka på, sonen brukar även lägga på lite senap när han gör en macka i grillen. Dottern hon kan också lägga på tacofärs om det finns hemma och den där cheddar osten som finns i en röd liten plåtburk, kommer inte på vad den  heter för tillfället.

Denna gång så hade jag och gubben på detta.

2 franskor
skinka
ost
purjolök
lite senap
persillade
och pricken över i:et MAJONNÄS så himla gott det blev med majonnäs, gör jag helt klart om..

5 kommentarer:

veronnes sa...

Visst är det så även hos oss..att den där smörgåsgrillen står och pyser förförande i vårt kök.

Jag brukar göra dessa mackor när vi ska resa långt med bilen, de råkar nämligen vara väldigt bra reskost..lätt som en plätt och sen blir man ju så less på all Mc Donken mat som endast finns att tillgå...
Majonäs? Lite majjo på den mest torra brödkant kan ju få en att gå i spinn ju..

I vanlig ordning så har jag en bjudning till helgen och jag hade tänkt att göra porterstek med potatisbakelser till huvudrätt och vill därför ha en fräsch förrätt..en som inte är så tung eftersom huvudrätten är "stabbig"..förslag?
Till efterrätt? Tobleronemousse från Kryddburken ju! Mums!

bakmammorna sa...

Bra med en påminnelse om smörgåsgrillens förträfflighet! Det var alldeles för länge sedan jag tog fram min men nu blev jag sugen!

min mat och vikt blogg sa...

Att använda forest krydda till varma mackor är så grymt gott! Varma mackor är så gott och variationer finns i oändlighet!

Hanna sa...

Åh, jag måste göra varma mackor snart!

Mårtenssons kök sa...

Undrar just var vår mackmaskin tagit vägen, den har inte varit framme på så makalöst länge...