Leta i den här bloggen

tisdag 30 november 2010

Lördag med glöggprovning

Nu äntligen är det dags att testa lite olika glöggsorter. Det ha nästan blivit lite av en tradition detta med att testa olika varianter. Först ut blev grythyttans skogsglögg och den må jag säga gjorde oss inte besviken den kan jag varmt rekommendera

Så här står det på vinguiden.com
En exklusiv bärvinsglögg framställd av svenska lingon och blåbär. Jäst och lagrad på rostfria tankar. Kryddad med traditionella glöggkryddor.
Sen står det så här på smak 
Söt, kryddig, aningen kärv smak med inslag av lingon, kanel och ingefära

Till skogsglöggen så hade vi marabous vinterchoklad, russin och mandlar och lite lussebullar
Sen så va det dags att slänga ihop någon middag också. Idag fick det bli lax (igen) hittade en halv laxfile i frysen som vi tog fram.
Skårade den i lagoma portionsbitar utan att skära av dom. Tryckte ned en smörklick i varje ficka och sen lite riven västerbottens ost i. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (ca)

Gjorde en sås som blev så här denna gång.

Sås till lax
3 dl creme fraiche
1 msk dill
1 msk persilja
1 msk gräslök
1 liten finhackad röd lök
100 g skalade räkor
40 g röd rom
Blanda alla ingredienserna i en skål och rör om.


Sen på kvällen så blev det dags för lite ost och kex. Prövad dom nya kexen som jag fått smakprov på och dom va jättegoda, spröda och fina. Mera info finns här och dom heter Carr´s nibbles och en sort va med oliver och en med vitlök. Köpte en ny marmelad som heter fyra frukter och märket heter st dalfour, den va försvinnande god kan jag meddela. Skumtomtar, physialis, majonnäs, rökt röding, vindruvor  fanns också med. Man måste ju passa på när barnen ursäkta tonåringarna inte är hemma!


Sen så va det dags att pröva blossas årgångsglögg som i år är smaksatt med saffran men det mina vänner va ingen höjdare. Vi är allätare både jag och gubben och brukar gilla det mesta men den här går fetbort. Smaken va intetsägande och saffranet det ska vara i bullarna och inte i glögg så är det bara. Men men vi har ju testat i alla fall och vi vet vad vi inte ska köpa..
Blossas årsglögg med smak av saffran
Blossas saffrans glögg får endags 1 kvast av 5 och grythyttans skogsglögg ger vi 4 av 5 kvastar..

Det va all för denna gång, god natt

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den bästa jag smakat i år är blossas lingonglögg, saftglöggen då da. Inte så fastligt söt..för allvarligt..inte är glögg en sån skrikare EGENTLIGEN..

//Veronnes

Frostrosor sa...

Oj, vad ni ätit mycket gott i helgen! Nu står väl magen i fyra hörn! Jag kan iaf inte konsten att äta lagom! :-D

Anonym sa...

Grythyttans skogsglögg är en höjdare! Hmm, lät inget vidare med saffransglöggen och vår är ännu oöppnad... inget att se framemot med andra ord...

/K