Leta i den här bloggen
måndag 22 november 2010
Julkyckling till middag
Förra veckan så fick vi chansen att pröva en julkyckling som ica har kommit ut med i år.
Kolla här:
Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära
och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning.
ICA kommer under årets julkampanj att stötta World Childhood Foundation genom att skänka 1 % av priset per såld EMV vara.
Japp sagt och gjort så tillagade jag denna kyckling i lergrytan. Lergrytan fick stå och dra i vattnet i ca 30 minuter sen in i kall ugn på 225 grader längst nere i ca 1 timme och 20 minuter sen av med locket så att kycklingen fick lite färg, tog ungefär ca 10 minuter till i ugnen.
Gjorde en sås på skyn, ca 2 dl sky och 200 g creme fraiche (hel fet norrmejeriers) och lite soya skvätte jag i 2 msk kyckling fond från knorr.
Vi åt ris och wokgrönsaker till
Ja vad tyckte då vi om kycklingen?
Först så ber vi att tacka ica för middagen.
Dottern kände genast kanelsmaken och petade bort allt skinn på kycklingen då blev det inte så mycket kanelsmak.
Jag håller med henne tycker det smakade alldelens för mycket kanel, kanel ska man baka med inte ha i maten. Vissa bitar va det mer smak på och andra mindre..
Sonen han åt som vanligt, han tyckte inte alls det va någe märkvärdigt smaka väl som vanligt sa han..
Gubben tyckte kycklingen va god men då gillar han när man kryddar med lite andra kryddor än vanligt..
Tyvärr så tror jag inte att jag skulle köpa den ute i handeln, fanns det ett annat alternativ utan kanel och kardemumma så tar jag hellre den..
Vi sätter betyget 3 kvastar av 5
Etiketter:
Huvudrätt,
Kyckling,
Lergryta,
Växelhäxan testar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Spännande med kanel på kycklingen. Tror jag måste smyga in på Ica och inhandla en. Vad fint du har vinterpyntat din blogg!
Snygg blogg bäste häxa..men jag tror jag hoppar kanelen och kardemumman jag me...de ingredienserna bör va i bulla istället!
Veronnes:Jag håller med, gick att äta men mer va det inte.
Björknäshäxan: det är på egen risk!
Åh spännande, måste hålla utkik i butiken. Jag älskar också när det är lite andra kryddor än det man brukar. Kan verkligen rekommendera julmust kycklingen som vi gjorde idag. Tror barnen skulle tycka om det!
Snygg blogg och massa inspiration hittar jag.
Skicka en kommentar