Vi hade lite kycklingrester här hemma och det fick bli en paj av det.
Tycker att det är väldigt gott med paj men det blir alldelens för sällan.
Tog vad som fanns i kylskåpet och så här blev det.
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl special
1 krm salt
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
200 g kyckling av icas julkyckling
1 hackad gul lök
1 pkt bacon 140 g
50 g vitlöksost creme bonjour
½ dl av såsen från icas kyckling
Äggstanningen:
3 ägg
2 dl creme fraiche lätt
½ dl mellan mjölk
1 nypa salt
Ca 2 dl riven ost
Gör så här
Börja att röra ihop pajbotten. Jag mätter upp alla ingredienserna och häller i matberedaren och sen kör jag runt tills degen tagit ihop. Trycker ut pajdegen i en form och ställer in i frysen i ca 10 minuter. Ställ in pajformen i ugnen på 225 grader i 10 minuter, nagga botten innan du ställer in den så du slipper bubblorna.
Gör under tiden pajen är i ugnen i ordning fyllningen. Lägg en klick smör i stekpannan. Hacka bacon och stek i stekpannan. Hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i stekpannan tillsammans med bacon och löken. Låt det steka en stund. Rör ned osten och såsen. Lägg ingredienserna i pajen. strö över riven ost.
Blanda stanningen och häll över.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera med sallad, mummigt!
Här så kände man inte lika mycket av kanel och kardemumman som kykclingen va kryddad med, tack och lov..
Här så kände man inte lika mycket av kanel och kardemumman som kykclingen va kryddad med, tack och lov..
2 kommentarer:
Så god den pajen såg ut!, julkycklingen måste jag hålla utkik om den lät ju juligt god.
Ha det gott!
Så fint du fått det här hos dej, härliga vinterbilder.
Det är likadant här hos oss, paj glömmer vi av någon anledning bort. ett tag var vi duktiga på att komma ihåg men nu har det fallit från lite. Får väl ta din paj som en påminnelse...
Skicka en kommentar