Leta i den här bloggen

fredag 26 november 2010

Lax med fetaost

Visst håller ni med mig att lax är så underbart gott. Såsen vi brukar ha till är en vanlig enkel romsås, ungarna gillar den skarpt och det brukar för det mesta bli så att vi gör den.
 Denna gång hade jag fyllt filéerna med fetaost tycker dock inte att det höjde smaken på laxen något så nästa gång prövar vi med en annan ost..
 Här kommer receptet.


Lax med fetaost

6 st färska laxfileér
½ pkt fetaost
Citronpeppar
Salt

Sås
2 brk creme fraiche
1 brk röd rom (80 g)
Fryst dill, persilja och gräslök ca 1 msk av varje
Ev hackad röd lök

Gör så här
 Skär en ficka i varje filé och stoppa ned fetaosten där. Krydda filéerna och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter OBS!! passa dom för det kan vara olika på olika ugnar och det är inge kul om dom blir för torra.
Rör ihop såsen och ställ i kylen tills fisken är klar.

Familjens smakpanel säger:
 Här är det inga protester, vi äter laxen indränkt i massa massa sås och är nöjda och glada allihopa.

4 kommentarer:

Camilla K sa...

Tack för snälla kommntarer inne på min sida! <3

Prova med västerbottenost nästa gång. Jag tycker det är mycket godare än feta till just lax!

Ha en riktigt skön helg! Kramar från Camilla i Motala

Anna sa...

Gott! Och guuuud va snygg du gjort sidan!!!! Trevlig helg!

Ingrid sa...

Låter, både enkelt och gott!
Man mår så bra efter en middag med fisk, ska testa detta.
Ha det bra!
Ingrid

Helena Ljunggren sa...

Mums! Nu börjar jag bli ordentligt hungrig. Sån där kall sås får det att vattnas i munnen på mig, riktigt gott!