Vit och mörk chokladtryffeltårta
200 g digestivekex
50 g smält smör
Mörk tryffel
2,5 dl grädde
1,25 dl socker
300 g mörk choklad (använd en finare choklad)
30 g smör
Vit tryffel
1,5 dl grädde
0,25 dl socker
300 g vit choklad (använd en finare choklad)
20 g smör
Gör så här
Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex. Ta fram en rund form med avtagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten och rund kanten, då fastnar inte tårtan i formen. Tryck ut kexblandningen i formen. Ställ in i kylskåpet. Blanda grädde och socker till den mörka tryffel i en kastrull. Värm upp så sockret löser sig och rör hela tiden. Hacka chokladen i mindre bitar. Ta kastrullen från plattan och rör i chokladen. Tillsätt sist smöret och rör till en jämn smet. Häll chokladen över digestivekexen och ställ in i kylskåpet så det få stelna. Sen när den stelnat så gör du samma sak med den vita chokladen och häll den sen på den mörka. Ställ in i kylskåpet så att allt få ta ihop. Servera med hallon eller jordgubbar som du mosar grovt med en gaffel.
Jo ni anar att den blev god va? MEN det kan tilläggas att man behöver en väldigt liten bit för den är väldigt, väldigt mäktig men så himla god!
2 kommentarer:
Chokladfantasten sitter här och dregglar över tangentbordet!
Den va himla god men som sagt man behöver en liten bit..Den räcker ju desto längre!
Skicka en kommentar