Leta i den här bloggen

tisdag 20 oktober 2009

En liten paj



Plommonpaj

3 dl mjöl
50 gr smör
2 msk florsocker
1 krm salt
2 dl kesella

Gör i ordning pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Grädda i ugnen i 10 minuter på 225 grader.

Fyllning
500 gr plommon
2 msk socker
saft av ½ citron
2 dl creme fraiche
3 ägg
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
hyvlat smör

Gör så här
Börja med att dela plommonen i två delar och kärna ur. Blanda socker och citronsaften i en skål och lägg ned plommonen. Ställ in i kylskåpet och låt stå i ca 10 minuter och dra.
Vispa i hop övriga ingredienser i en skål.
Lägg plommonen med den platta sidan nedåt i pajskalet och häll över fyllningen.
Hyvla smör över (kan skippas) och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Min mamma bjöd på detta i helgen, riktigt god efterrätt..

Inga kommentarer: