Leta i den här bloggen

fredag 2 oktober 2009

Lite bananbakning kanske

Vad gör man av prickiga bananer?
Det här kanske?


Banankladdkakemuffins





150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 grov hackade bananer

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och häll i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret, vänd sist ner de grov hackade bananerna.
Smör en rund ungsfast form med löstagbar kant och häll i smeten(jag hällde upp smeten i muffinsformar denna gång ca 14 st blev det då) Grädda i ca 30 minuter(20 minuter ca om du häller upp i muffinsformar). Den blir godare om den få stå och ta ihop sig till dagen efter...

Eller varför inte en

Banankaka med choklad




150 g smör
3 dl socker
2 dl ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer
0,5 dl kaffe

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund formmed hål i mitten, 26 cm i diameter.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer, kaffe och hackad choklad. Vänd runt med en slev.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.


Här finns en annan variant av

Banankaka


Eller så kanske den här varianten


Banan och kardemummakaka

Inga kommentarer: