Sagt och gjort så fick det bli..

Pastagratäng ala jp
ca 300 g rimmat sidfläsk
ca 200 g kassler
3 dl grädde2 dl turkisk youghurt eller lätt creme fraiche
1 dl chilisås (mitt tillägg)3 msk senap
ca 2 dl riven ostsalt, peppar och persillade
Koka pastan nästan klar. Hacka kassler i mindre tärningar . Hacka sidfläsket och bryn i pannan.Smör en gratängform och häll i hälften av pastan, sen kassler och sidfläsk, sen pasta.Blanda ihop grädde och turkisk youghurt, rör tills det inte är några klumpar.
Blanda i chilisås, och riven ost. Krydda och häll över gratängen.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.Familjens smakpanel ger tummen upp och tackar för tipset..
3 kommentarer:
Alltså på sommaren så tenderar det att bli väldigt mkt pasta, å det grövsta. Jag är superless...men alla pojkar skriker efter denna mjölblandning...själv föredrar jag potatis...sicken tur att det är jag som ansvarar för käket i vår familj...så nu är det pastaförbud augusti ut...
När ska vi ses?
//DDD
När jag gör pastagratäng med kassler har jag i lök, paprika och champinjoner också. Testa det om du gillar grönsakerna. Jag tycker det blir jättegott att smaksätta med Knorrs nya fonder också: brynt lök och kalvfonden.
DDD: ha ha jo det är ju så himla mycket kvar av augusti, hi hi..
NÄr vi ska ses? ja jag vet inte vad tycker du?
Är lite sugen på tjejfest men vi få väl se framöver här..
Linda: jo knorrs nya fonder är inte så tokiga, brynt lök är min favorit, grönsaker är ju himla gott i och svamp men ibland brukar jag va snäll med barnen och låta bli (läs mesmamma) ha ha
Skicka en kommentar