Leta i den här bloggen

söndag 17 oktober 2010

Dagens efterrättstips

Jag och svärfar va och plockade blåbär för ett tag sedan och trots att det inte ha varit nått blåbär år i år så hittade han ett ställe där det fanns gott om det. 
Det har som blivit lite av en tradition det där att jag och svärfar ska ut och plocka bär. Han är ju en sån där som bara ska ut och plocka, spelar ingen roll om frysen är full med bär, plockas ska det göra ändå.
Vi håller lite koll på varandra där ute i skogen, han är rädd att jag ska gå vilse (gulligt) och svärmor hon brukar säga åt mig att du måste ju hålla koll på svärfar så han inte gå vilse. I och med att han hör så dåligt så det går ju ej att ropa på honom. Vi har dock klarat oss bra både svärfar och jag under alla dessa åt i skogen och det bästa av allt är ju att man få lite fika också.


 Här kommer ett recept på en väldigt smarrig, lite knäckig smulpaj.


Smulpaj med blåbär

125 g smält margarin
1½ dl Havregryn
1½ dl Vetemjöl
½ dl Socker

Sätt ugnen på 225 grader
Rör ihop smuldegen. Lägg blåbären i en rund pajform. Klicka över smulpajen.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt den svalna lite. Servera med vaniljsås eller en klick grädde.

Nä nu ska jag ta och leva om lite här hemma! Tänkte nämligen sätta igång en bulldeg. Hela huset sover undra om det kommer att uppskattas?? 
Bäst att jag gör frukost också.
Önskar er en härlig dag

3 kommentarer:

Frostrosor sa...

Visst är det bara godast med en smulpajsdeg med havregryn! Då kan jag nästan smälla i mig degen ogräddad! :-D
Du får blogga om bullarna som du bakade också!

KarinW sa...

Ha ha då är dom lika svärgubbarna våra! Det kan ju ta slut på bär nästa år, man vet ju aldrig....Mycket gott ser det ut hur som helst!

malinns sa...

Vilken trevlig tradition Växel det är sådant som sätter guldkant på tillvaron.