I kväll så har det varit pyssel med några växelhäxor från jobbet. Vi brukar ju träffas lite nu och då så nu va det dags igen.
Äta måste man ju alltid gör och denna gång så hade jag rört ihop en gedigen vintergryta på älgkött ( vad annars).
Titta här,
Vintergryta ala växelhäxan
1 kg grytbitar
vatten
buljongtärning
salt, pepparmix, paprikakrydda
Gör så här:
Stek köttbitarna i stekpannan med en klick smör tills dom fått färg och allt vatten kokat bort. Lägg över köttbitarna i en stekgryta med en klick smör (ja igen). Häll i vatten så att det täcker köttbitarna och lägg i buljongtärningen och krydda. Låt koka i ca 2 timmar.
Detta gör du dagen innan maten ska ätas.
Dag 2 tillsätter du detta:
4 dl grädde
1 brk creme bonjour cuisine med vitlök och örter
1 stor palsternacka hackad i bitar
2 morötter ( om du har hemma, jag hade glömt köpa så vi fick va utan)
2 chorizo korvar uppskuren i mindre bitar
2 msk soja för lite färg på det hela
Sen låter du detta stå och puttra i ca 30 minuter.
Servera med ris och lite sallad.
Grytan kan göras i ordning samma dag också om man vill men jag tycker att det blir godast om det få stå och mojja ihop sig ordentligt..
Jag hade ingen efterrätt denna gång, däremot så blev det lite glögg och pepparkakor från ica.
Tycker att både glöggen och pepparkakorna är godkända och skulle gärna köpa det igen.
Bilden är från i helgen då jag och gubben smakade lite glögg, då fanns även lite toffifie men dom va konstigt nog slut idag! |
Tack mina kollegor för en trevlig kväll, det måste vi göra om snart.
5 kommentarer:
Va? Toffifeen redan slut? Hos oss hade den räckt i....hmm.... 15 minuter :-D
Snacka om pysselhäxor..:)
Tack själv! Som vanligt mumsigt och mysigt. Och julmusiken gjorde ju sitt till åxå :o)
Mmmm, låter jättegott!!! Hoppas ni hade en trevlig pysselkväll, det lät mysigt! :)
Toffife är ju så gott!! Jag gjorde egen förra året. Skitgod, men mycket pyssel!!
Skicka en kommentar