Ni ha väl inte missat denna kyckling? Ifall ni inte testat så gör det nu, tveka inte.
Detta är ett recept som ha hängt med oss ett bra tag!
Maries kyckling
4 port
1 kg kycklingklubbor
Sås/marinad
1 dl smält smör
4 msk ketchup
2 msk soya
½ msk vitpeppar
1 msk salt
3 dl grädde
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Smält smöret och blanda i ketchup, soya, vitpeppar och salt.
Pensla marinaden på kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 40 min-1 timma om kycklingen är fryst.
Pensla marinaden en gång till på kycklingen när du tar ut och vänder på bitarna.
När kycklingen är nästan färdig häller du i 3 dl grädde och låter det koka med i ca 5 min.
Sila såsen ned i en kastrull och koka upp..
Servera med ris eller kokt potatis och lite sallad..
4 port
1 kg kycklingklubbor
Sås/marinad
1 dl smält smör
4 msk ketchup
2 msk soya
½ msk vitpeppar
1 msk salt
3 dl grädde
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Smält smöret och blanda i ketchup, soya, vitpeppar och salt.
Pensla marinaden på kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 40 min-1 timma om kycklingen är fryst.
Pensla marinaden en gång till på kycklingen när du tar ut och vänder på bitarna.
När kycklingen är nästan färdig häller du i 3 dl grädde och låter det koka med i ca 5 min.
Sila såsen ned i en kastrull och koka upp..
Servera med ris eller kokt potatis och lite sallad..
2 kommentarer:
Smarrigt och enkelt kan det bli bättre?
What! Jag har ett precis likadant uppläggningsfat + två såna muggar som är med på bilden! Så roligt! Vet du någonting om dem? Har fått mitt fat i present och muggarna har jag fyndat på loppis. Skulle vilja ha fler, men vet ej var jag ska leta.
Skicka en kommentar