Leta i den här bloggen

måndag 6 februari 2012

Korvstroganoff

Som dom flesta vet vid det här laget så är det för det mesta stuvade makaroner och korv hos oss på måndagar. Ibland så blir det dock något annat och här kommer ett tips på en korvstroganoff som blev himla god. Tro nog att det va blandingen på cf, philost och grädde som gjorde det, ni vet en snutt av allt!


Korvstroganoff 

400 g falukorv
100 g philadelfiaost (vitlök går bra om man har det hemma)
2 msk chilisås
2 dl grädde
1 dl lätt creme fraiche
ca 1 msk senap (vanlig eller jonnys kan man ta)
½ dl ketchup
Cayennepeppar
½ grönsaksbuljontärning
ev gul lök och champinjoner

Gör så här
Skiva korven i strimlor och stek i stekpannan med en klick smör. Skiva löken och stek i stekpannan med korven. Häll ut vattnet från champinjonerna och låt dom steka med korven. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra ca 5-10 minuter på medelvärme ( inte puttra för mycket) späd ev med grädde/vatten om det behövs..
Servera med ris och sallad!

Familjens smakpanel!
Ha ju åsikter om detta med svamp och lök i maten så jag uteslöt faktiskt det denna gång och ingen klagade, såååå fantastiskt! Krämigt och gott blev det. Tycker om att ha philadelfiaost i maten det ger som en liten extra kick!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag skulle servera makaroner och korv varje måndag så skulle det bara vara 1 person av 4 som skulle vara till sig i trasorna..

Min käre make har förbjudit korv hos oss..eller gris överhuvudtaget..när jag gör korv så gör jag oftast stroganoff..tycker det är superbra vardagsmat!

Så om det äts.. så heter undantaget falukorv, grillad över öppen eld med massor av senap after after.

Idag äter vi älggryta.

//veronnes

Anonym sa...

Om man har jättebråttom när man skriver så kan det bli after after..istället för after skoter.