Ja det är vad veckan har bestått av! Titta i frysen och se vad man kan hitta?!?
Potatismos och revbenspjäll
Potatis, skivad fläskkarre och svampsås (kvar sedan i helgen)
Det är vad vi har ätit i veckan och frysen håller faktiskt på att gapa tom nu på mat! Ja i alla fall färdiglagad sådan, älgkött finns det fortfarande gott om tack och lov
I helgen som va så åt vi detta!
Fläskfile med kantarellsås och morots och potatisklyftor, blev så sugen på svampsås sen jag va och hälsade på inne hos Camillak. Där hittar ni mycket godsaker om ni tittar in!
Det va ju gubben som fixade köttet och han vet ju att han måste skriva upp hur han kryddar och blandar men men denna gång så glömdes det bort! Gott blev det då i alla fall. Såsen är bara grädde, gula kantareller och trattisar, gul lök, svartpeppar, salt och en liten skvätt soya!
Idag däremot så har både jag och dottern stått vid diskbänken och mojjat ihop diverse läckerheter.
Hennes ser ni här nedan men vad jag gjorde få ni se i morgon för vi ska ha främmande så jag håller er på sträckbänken. Oreo cookies innehåller det i alla fall!
Nutella cupcakes
ca 16 st
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,5 dl socker
2 st ägg
1 ca dl nutella
Frosting
125 g philadelfiaost
75 g Rumsvarmt smör
125 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blå karamellfärg
Gör så här
Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
Rör ihop smör, philadelfiaost, florsocker och vaniljsocker till en slät och klumpfri smet. Rör ut några droppar karamellfärg i smeten och spritsa sen krämen på dom avsvalnade muffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar