Leta i den här bloggen

torsdag 16 februari 2012

Kardemummaskorpor

Kardemumma skorpor är nått som jag tycker är sååå himla gott men nästan aldrig köper hem, varför?
Jo bland annat så skulle väl ingen annan hinna smaka eftersom jag skulle doppa upp hela påsen själv!

Jag har hittat ett recept på skorpor som blivit en favorit här hemma, jag tror att jag hittade det på hemmets journal och här kommer receptet!

Dagisskorpor/Kardemummaskorpor

100 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
2 dl socker
1-2 msk kardemumma
ca 17 dl mjöl

Gör så här
Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
Häll i det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och forma små runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Rosta skorporna ljusbruna i 200° i ca 10 minuter.
Lägg alla skorporna på en långpanna och låt dem torka i 100° i minst 1 timme eller över natten (stäng då av värmen) med ugnens ventil öppen och ugnsluckan lite på glänt. Förvara skorporna i tät burk.

1 kommentar:

Maggan sa...

Hej
Idag har jag bakat dessa skorpor och de blev jättegoda, tack för receptet det kommer att göras mer av