Leta i den här bloggen

tisdag 15 maj 2012

Cheesecake med vaniljglass och hallonmaräng

Idag så bjöd kollegan med samma namn som jag på fika. Hon hade vevat ihop en cheesecake med hallon, maräng och vaniljglass. Behöver jag ens tala om hur god den va?? Här kommer receptet så få ni avgöra själv!



Cheesecake med vaniljglass och hallonmaräng


400 ml carte d ór vanilj
150 g digestivekex
60 g smör
200 g hallon (spara 12 st till dekoration)
8 små maränger
200 g ricottaost
25 g florsocker
1 tsk vailjextrakt (eller 2-3 tsk vaniljsocker)
90 ml hallonsås

Gör så här
Krossa kexen i en mixer så det blir små små smulor. Smält smöret i en liten kastrull eller i mikronvågsugnen. Lägg de krossade kexen i det smälta smöret och häll blandningen i en ca 20 cm vid form med avtagbarkant. Låt svalna
Smula marängen.
Lägg carte d´or vanilj i en stor skål, mosa glassen med baksidan av en sked, rör i ricottaosten och vaniljextraktet. Lägg sedan i de krossade marängerna och hallonen, blanda och bred över den svalnade kexen. Jämna ut med baksidan med en sked. Ställ in i frysen i ca 40 minuter.
Ringla över hallonsås. och dekorera med hela hallon.

Om du gör i ordningen den dagen innan så ta upp den ur frysen 20 minuter innan ni ska äta den! Det står i receptet att det är 6 protioner men det räcker till några fler ca 8-10 portioner tycker jag i alla fall att det verkar vara!

Tack TA för det goda fikat, du visste precis vad vi behövde en dag som denna!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Den här låter supergod!

Anonym sa...

Kan passa på att meddela två saker:
1, jag tog vaniljsocker (typ 2-3 tsk) istället för vaniljextrakt
2, den är extremt snabb att göra! 25 minuter från start till mål och det inkluderar att slicka skålen ;-)

//Tessan