Leta i den här bloggen

tisdag 22 maj 2012

coops middag nr 4

Det här receptet har jag ju glömt bort att blogga om! Det va sista receptet i coops matkasse som vi testade för ett tag sedan! Vi hade dock grillat en flintastek till detta också för jag hade på känna att mina tonåringar skulle protestera annars!

Receptet va helt ok och passar ju bra när när sommaren närmar sig!


Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo
1 kg färskpotatis
1 majskolv i bit
300 g tunt skivad chorizo
0,5 grönsaksbuljontärning
2 dl vatten
1 dl rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tärnad röd paprika
1 skivad röd chili urkärnad
1 dl hackad persilja

Gör så här
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter och låt koka med. Stek korven under omrörning tills de är något knapriga. Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar. Blanda potatisen, majskolvar, paprika och färskt röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt. Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor!

Obs! vi hällde inte över all vätska utan tog ungefär hälften! Tyckte att det va mer än tillräckligt.

Inga kommentarer: