Leta i den här bloggen

tisdag 8 maj 2012

Middag 2 från coops matkasse

Ja idag va det något på menyn som vi alla känner igen lasagne skulle det lagas till idag enligt receptet från coops matkasse!

Lasagne bolognese
4 port
2 msk olivolja
1 gul hackad lök
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
500 g nötfärs
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk salt
0,5 tsk salt
här så kryddade jag även med knorrs pasta och pizzakrydda
Bechamelsås
20 g smör
2 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
tillsatte en gratängkrydda med cheddar (köpt via borgebykryddgård)
400 g lasagneplattor
150 g riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Hetta upp olja i en gryta eller stekpannan och bryn lök, vitlök och tomatpure 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka minst 10 minuter.
Bechamelsås
Smält smör i en kastrull och dra åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktigt med värmen. Koka tills såsen har tjocknat lite ca 5 minuter.
Varva köttfärsås, bechamel och lasagneplattor i en ugnsfast form börja med lite bechamel. Spara ca 2 dl bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter!
Familjens smakpanel
Ja som ni förstår så va det ingen som protesterade alls denna dag. Jag kan väl sakna grädden men det är väl mer vanan det sitter i att det alltid ska vara med! I övrigt så blev det mer än 4 portioner. Vi åt oss mätt, gubben och sonen tog en liten omgång till och ändå så blev det kvar till två matlådor! Inte så dumt med andra ord!


Här kommer lite länkar till andra varianter av lasagne som jag tidigare slängt ihop!
Lasagne ala italia
Lasagne ala vxlhäxan
Bara vanlig lasagne

I morgon då blir det en pause i matlagandet för då ska jag på handledarkurs med dottern! Nu är det hennes tur att börja övningsköra, jisses va stora onga man ha!


Inga kommentarer: