Leta i den här bloggen

tisdag 29 maj 2012

Tjohoo på er!

Mat mässigt så känner jag mig inte så speciellt inspirerad för tillfället däremot så srappar jag en hel del istället. Det är dock beställningskort så även om jag vill så kan jag inte visa allt riktigt än, men några bröllopskort, dopkort, och studentkort har det blivit i alla fall. Om ni är nyfiken på vad det är jag tåtar ihop så kan ni kolla på min scrapblogg eller så gillar ni mig på facebook! Växelhäxans mat, bak och scrap heter jag på facebook!

I alla fall så glimmade det till lite grann receptmässigt idag så vi åt detta till middag och det blev himla gott om jag få säga det själv!


Lax och potatisgratäng

ca 8 större potatisar
400 g färsk lax
3 dl grädde
1 brk creme bonjour couisine med vitlök och örter
salt, citronpeppar


Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen. Lägg den skivade potatisen i en kastrull med vatten som du har kokat upp och låt koka i ca 5 minuter. Skiva laxen i tunna skivor eller hacka den i mindre bitar. Blanda grädden och creme bonjour. Smörj en gratängform med en klick smör. Varva potatis, lax och krydda mellan varven. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Strö över riven ost efter 20 minuter och ställ tillbaka i ugnen igen!  Prova med en potatisnål om potatisen är klar annars låter du gratängen stå inne en liten stund till!

1 kommentar:

Sofi sa...

Hej,

Tyckte detta recept såg så gott ut så det blev till att testa idag, mycket gott, alla nöjda, även treåringen som för ovanlighetens skull åt upp hela sin portion.
Kommer lagas igen!

Tack för receptet!
/Sofi