Leta i den här bloggen

torsdag 10 maj 2012

Middag nr 3 från coops matkasse!

Jaha då va det dags för den tredje middagen från coops matkasse. Idag så blir det lax till middag, kolla här!Ugnsbakad lax med krämig fyllning/philadelphialax med rotfrukter

3 st strimlade morötter
3 st strimlade palsternackor
500 g strimlad potatis
1 tsk salt
1 msk olivolja
500 g laxfile
200 g philadelfiaost
1 dl hackad dill
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg rotfrukter och potatis i en ugnsfast form, salta och rör om. Häll på olivolja och låt stå i ugnen 20 minuter.
Skär ett djupt snitt i varje laxbit. Blanda färskost och dill. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukerna och lägg fyllningen i laxsnitten. Salta fisken. Tillaga lax och rotfrukter 10-15 minuter i ugnen. Vid en innetemperatur på 52 grader är laxen perfekt..


Familjens smakpanel!
Ja om vi börjar med gubben så tyckte han det va gott.
 Han funderade dock om det inte hade blivit aningens mer smak på rotfrukterna (gratäng) om han följt tipset som fanns med på receptkortet.
Där stod det att man kunde hälla i 4 dl fiskbuljong och 1 dl vitt vin över rotfrukterna istället för att rosta dom!
Sonen han hade kokat makaroner vid 15.00 så han va inte så där jätte hungrig men tyckte dock att laxen va god i alla fall.
Dottern åt också mest av laxen. Hon rynkade på näsan när hon fick höra att det va palsternacka med. Fast jag tro inte hon märkt det om inte sonen avslöjad det för henne!
Jaha och jag då? jo jag tyckte det va lite tråkigt, laxen och dillmojjan på va jätte god men vet ni vad jag saknade? Jo just det, grädde över rotsakerna så att det blev gratäng istället tro att det hade blivit super! Men som sagt laxen blev hur perfekt som helst!

3 kommentarer:

Tanten sa...

Mm, lax och rotfrukter!

Anna sa...

Det ser väldans gott ut tycker jag! Själv är jag ju sås-o-man så jag hade säkert gjort någon kall sås till... Kram på dig och trevligt helg!

Frostrosor sa...

Laxen såg spännande ut!