Leta i den här bloggen

söndag 6 maj 2012

Helg frukost

Hur brukar eran frukost se ut på helgerna? På veckan så kan jag inte påstå att den är så himla märkvärdig, fil, frukt, hårdmacka eller nått annat tvärfikat brukar det bli. Ibland kan det även bli havregrynsgröt också, men det är ingen större hit måste jag erkänna. Det går ned men det är inte mer heller!

Däremot på helgen så vill jag ha marmelad, rostade mackor, gurka, tomater, salami, ost, skivbar pastej eller ibland också baconost osså sen pricken över i:et ett kokt ägg, mmmm så gott. Alltså ägget är ett måste annars så är det ingen helgfrukost så är det bara. Favoritmarmeladen är fikonmarmelad eller jordgubb och rabarber, jisses så himla gott det är. Vilken är er favoritmarmelad?
Så här vill jag att min frukost ska vara!
Jag brukar försöka att baka mitt matbröd själv ni vet thekakor, franska och ibland limpa men mina ungar brukar bli lite less på hembakt bröd och så även jag ibland och då är det ju kul att testa vad som finns i brödhyllan på ica eller konsum.
Favoriten bland limporna är pågenlimpan oj oj oj så god den är (och nej jag är inte sponsrad) försvinnande god skulle jag vilja säga!
Vittbröd då brukar det bli skogaholms skivad formfranska, skivorna är stora och den tuben räcker ett tag!
Tonåringarna dom tycker om polarpärlan eller den där tuben som polarbröd ha med vete eller rågkakor..
För ett tag sedan när vi va och handlade så hittade vi detta bröd som vi va tvungen att testa!

Lite salami, ost och gurka på men jag delade dock brödet för annars tro jag truten hade gått ur led på morgonkvisten. Det va egentligen gjord så att man ska vika ihop två bröd och göra en dubbelmacka! Gott va det i alla fal!
Sen så har vi alltid två små gäster runt vårat matbord när vi ska äta frukost på morgon. Dom väntar otåligt på sin lilla skinkbit och får dom ingen och du inte är uppmärksam så kan dom stjäla mackan för dig om du har otur!! Den lilla lilla tassen smyger upp och vips åker mackan i golvet. Ni vet vi har ju inga tonåringar som är uppe när vi ska äta frukost så katterna sitter på deras stolar och väntar!
Vilma vill ha skinka
<><>
Här så tycker ronja det tar tid att få sig nån skinka och tänker ta saken i egna "tassar"
Detta vaknade vi till på lördag morgon, inte kul och det fortsatte snöa hela långa dagen!

1 kommentar:

malinns sa...

Åhå, helgsfrukostar ska vara fulla av alternativ och variation. Jag vill ha marmelad (utan skalmar), grovt bröd, källarfranska eller rostat bröd, gurka (skivad till ost och inlagd till pastej eller pate), tomater, skinka, kalkon eller pepparsalami, ost (en gräddig port salut är aldrig fel), skivbar pastej (arbogas ska det vara) och ett kokt ägg med örtsalt. Någon gång per år tar jag kaviar till äggetmed det är sällan. Vissa helger äter jag bara bara knaperstekt bacon med äggröra och starkt, starkt kaffe.