Leta i den här bloggen

torsdag 3 maj 2012

Valborg

Valborgsmässoafton så jobbade jag till kl 15 och gubben va inte hemma förrän efter kl 16. Det blev inga större utsvävningar här i helgen det kom som av sig! Vi hade dock laddat med god mat och dryck.Vi grillade fläsfile, baconlindad halloumi och majskolvar. Till detta åt vi ugnsrostade klyftpotatisar och morötter. Såsen blev helt outstanding om jag få säga det själv. Sen så testade vi ett nytt italienskt vin som jag hade förhandsbeställt på nätet och det va riktigt ok.


Grillsåsen
2 dl lätt creme fraiche
1 dl hackad röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk sweet chilisås (smaka av hur mycket eller lite du vill ha)
ca 10 cm gurka
salt, peppar

Gör så här
Skala gurkan och hacka den i mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar!

Jag hade gjort i ordning lite räkmackor också som vi skulle äta på valborgsmässoafton. Jo jag gjorde några extra också utifall att om det skulle vara någon som va hungrig sen på natten!


 Räkmakorna består av, rost´n toast franska, isbergssallad, kokt skivat ägg, skalade räkor, majonäs och skivad tomat! mmm så gott.

På tisdagen så blev det en riktig ute dag här hemma gubben bytte till sommardäck (för nu ska det väl inte snöa mera?), vi krattade lite där snön har tinat bort och sen så gick klockan så fort så det blev visst dags för middag! Vi for och köpt scans grilla hamburgare 8x 90 g, dom tycker jag är absolute bästa hamburgarna att grilla eller steka på muurikkan som vi gjorde.
















Katterna har vi också fått njuta av det vackra vädret. Vilma (hon som sitter i busken) va väldigt försiktig och avvaktade i buskaget! Dixie och bubblan dom sprang mest ut och in, bara för att dom kunde. Ronja hon hade fullt upp med att jaga flugor så hon fastnade inte på bild denna gång!



3 kommentarer:

Anonym sa...

GILLAS!

/K

Frostrosor sa...

Gottebilder!
Vi grillade på första maj.

Linnea sa...

Guuud vad mycket gott, dregglar över tagnentbordet här...