Leta i den här bloggen

torsdag 31 maj 2012

Mac´n cheese

Här kommer en rätt som jag alldelens glömt bort att blogga om. Receptet hittade jag hos en matbloggsvän som heter camillak. Jag hade dock inte alla ingredienser hemma så jag byte ut mögelosten mot philadelfia och tog gouda ost istället för västerbottens ost. Gott som tusan blev det och la famillia ger det tummen upp!
Mac´n Cheese

3 pkt bacon/stekfläsk
400 g okokt pasta
1 stor gul lök
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost (vb eller gouda kanske)
100 g philadelfiaost med vitlök och örter eller 140 g mögelost
svartpeppar
salt
lite persilja att strö överGör så här
Koka pastan nästan klar. Skiva bacon i mindre bitar och stek det i en stekpanna så det blir så där lite knaprigt! Häll upp bacon på hushållspapper så fettet få rinna av. Skala och skiva löken och fräs på den i en stekpanna med fettet från baconet så den blir lite glansig. Varva sen pasta, bacon och lök i en ugnsform. Blanda matlagningsgrädden, hälften av den rivna osten, philadelfia och kryddorna och häll över gratängen. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut formen och rör om försiktigt och strö över resten av osten. Gratinera i ca 5 minuter till. Servera med en grönsallad och ketchup så klart!!

Gissa vems tallrik detta!

2 kommentarer:

Emma Lannebrink sa...

Hej! Vill du göra bloglovinbyte eller blogkeen byte, båda om du har och vill :)
Kan berätta lite kort vad min blogg handlar om.
Jag bloggar öppet om mitt liv med adhd och depression, och nej jag söker inte sympati från folk som du kanske tänker nu. Jag vill att folk ska förstå att vi bokstavsbarn är precis lika mycket värda etc. men lite speciella från andra.
Dvs, jag skriver hur mitt liv går. Framsteg, möten, mediciner osv.

kram!

Nena sa...

Sa smaskigt det ser ut att vara, skulle bli perfekt fredagsmat till imorrn:)))
Underbart tips:)