Leta i den här bloggen

måndag 7 maj 2012

Middag 1 från coops matkasse!

I veckan så behöver jag inte tänka på recept över huvudtaget!! Ja i alla fall inte på 4 dgr. Vi har beställt en middagslåda från coop Vår middag eller det hade visst bytt namn nu så det heter Coops matkasse!
Lax, nötfärs, kycklingfile och chorizo va veckans huvudingredienser.
Det vi lagade till idag va detta.
Gul currykyckling med äpple eller Pippigryta med krämig currysås
ca 4 portioner
4 dl ris
500 g kycklingfile
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 msk curry
1 tärnat äpple
2 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar.
Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, curry och lök i ca 3 minuter. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 10 minuter.
Servera med rivna morötter.
Familjens smakpanel
Ja alltså ja vet inte ja men jag tycker då inte att detta va så vidare märkvärdigt, ganska intetsägande recept. Smakade inte mycket, jo curry så klart men jag ha nog kommit fram till att jag inte är speciellt förtjust i curry inte när det är i maten i alla fall. Att blanda frukt i maten är ju inte heller någon större favorit. Så av mig fick detta recept 2 av fem kvastar. Det gick att äta men inte mer heller! Jag tillsatte sen paprikakrydda och persillade så då blev det lite mera fart på grytan!

Gubben han åt och tyckte väldigt mycket om att det va äpple i maten men annars va det så där! Dottern hon åt mest av bara kycklingen, provsmakade en äppelbit gjorde hon men hon fick en sån konstig min så jag tror inte att hon tyckte det va någon höjdare!
Nä 2 kvastar av 5 möjliga ger vi detta recept!

Det här däremot är väldigt smaskigt! Dottern fick för sig att göra en äggmacka till kvällsfika, ja två bullar slank visst med också.
Thekaka, ett stekt ägg, rökt skinka ostskiva på ägget osså mm va gott! Thekakan rostar du i stekpannan med en klick smör!


God natt på er!

1 kommentar:

Karin W sa...

Jaha du testar på coopkassen, verkar kul men vi bor ju i bushen så hit kommer nog inga kassar. Håller med om att äpplet verkar lite fel med kycklingen, ananas hade väl varit bättre?
Ha det fint/Karin