Ja då är det ju dags att baka semelbullar och är kommer mitt recept.
Semelbullar ca 14 st
100 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjortronsalt
1 liter mjöl (ca)
Värm ugnen till 225 grader.
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grder.
Smula ned jästen i degbunken och häll ned mjölken.
Blanda ned övriga ingredienser och låt assistenten gå en stund.
Jäs degen i ca 30 minuter eller tills den har blivit dubbelt så stor.
Dela degen i 14 bitar och rulla till runda bollar. Lägg dom på plåten och pensla med ägg.
Ställ in plåten med bullarna i ugnen i ca 8-10 min
Fyllning..
Mandelmassa, grädde och inkråmet från bullen brukar jag blanda ihop. Eget tycke och smak får avgöra hur mycket man ska använda av varje ingrediens.
Hasselnötsmassa, grädde och inkråmet från bullen är en annan variant som har blivit populär hos mamman i familjen( alltså jag då) och även tonåringarna..
3 kommentarer:
Så smart med nötmassa istf madelmassa! Det ska jag prova, kanske det rent av blir gott att äta semla då...
Dom blir supergoda med nötfyllningen. Passa dig du kommer att bli beroende.
5 kvastar av 5 i betyg!
Skicka en kommentar